Leesvoer

Ontdek mijn favoriete boeken over intuïtief eten, psychologie, body positivity en Health at every size. Regelmatig wordt dit leeslijstje aangevuld!

Body Positive Power


Megan Jayne Crabbe

"Je leven is al begonnen en daar heb je geen strakke buikspieren voor nodig."

True that. Vanuit haar eigen ervaring, en ondersteund door wetenschappelijk onderzoek, neemt Megan jou mee op haar weg naar body positivity. Oftewel: houden van jezelf, van je lichaam zoals het is. Want alle lichamen zijn mooi, ook al wil de dieetindustrie jou iets anders wijsmaken. Want zij verdienen immers tonnen geld aan jouw lichaamshaat. Terwijl je jaren verspilt aan een bepaald lichaamsideaal na te streven in plaats van gelukkig te zijn. Zonde toch? Tijd om het roer om te gooien dus. En dit boek brengt jou daar misschien wel een stapje dichter bij. Megan vertelt vlot en strijdvaardig, met af en toe scherpe humor. Maar het is bij momenten ook confronterend. Je mond zal meermaals openvallen van verontwaardiging. Waardoor je zelf ook zin hebt om op de barricades te gaan staan, om te strijden voor meer body positivity!

Intuitive Eating

A revolutionary anti-diet approach


Evelyn Tribole & Elyse Resch

"Make peace with food. Free yourself from chronic dieting forever. Rediscover the pleasures of eating"

Dit is hét boek over intuïtief eten dat iedereen gelezen zou moeten hebben. Beide auteurs zijn diëtisten en gezondheidsprofessionals en presenteren jou met de recentste wetenschappelijke inzichten een nieuwe manier van eten, die eigenlijk helemaal niet nieuw is! Intuïtief eten neemt ons terug naar de basis: luisteren naar je lichaam en de signalen ervan. Zodat jij terug een normale relatie met voeding kan opbouwen. Met het boek en de 10 principes van intuïtief eten gooi jij diëten voorgoed overboord en leer je eindelijk terug genieten van eten, zonder schuldgevoelens. Hoe zalig klinkt dat? Must read voor iedereen die aan de slag wil gaan met intuïtief eten.

De Kracht van Kwetsbaarheid


Brené Brown

"Heb de moed om niet perfect te willen zijn"

I looove Brené Brown. Brené is professor aan de Universiteit van Houston en doet onderzoek naar kwetsbaarheid, moed, authenticiteit en schaamte. Ze is auteur van De moed van imperfectie, Gelukkig ben ik niet de enige en intussen ook Sterker dan ooit, Verlangen naar verbinding en Durf te leiden. Enkel die laatste staat nog op mijn leeslijstje. Haar andere boeken heb ik allemaal verslonden. Het zijn echte eye-openers. Kwetsbaarheid is geen teken van zwakte, het is net van daaruit dat je betekenisvolle relaties kan aangaan. Eerst eens proeven voor je in haar boeken duikt? Dan is haar TED-talk absoluut iets voor jou. Intussen al meer dan 52 miljoen keer bekeken. Watch it, love it, read all her books!

  • LinkedIn - White Circle
  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle

©2019 door Diëtiste Sanne Noens. Gemaakt met Wix.com

Diëtiste Sanne Noens

Guido Gezellelaan 38, 9120 Beveren